top of page

ComerÈ› electronic

ComerÈ›ul electronic (sau e-commerce) a cunoscut o creÈ™tere impresionată în ultimii anii, fie că vorbim despre comerÈ›ul electronic de bază, fie despre cel de tip „dropshipinig”.

​

La nivelul anului 2020, în Uniunea Europeană, din companiile cu peste 10 angajaÈ›i, 77% aveau un website, iar 21% desfășurau activitatea de comerÈ› electronic.

 

Această activitate a reprezentat, în medie, 20% din cifra de afaceri, în timp ce vânzările prin intermediul platformelor de tip marketplace au fost, în medie, de doar 1% din cifra de afaceri.

 

Potrivit datelor europene, se estimează că 7 din 10 utilizatori de internet au făcut o achiziÈ›ie online, cea mai mare ponderea (78%) fiind în rândul celor cu vârsta între 16-24 ani È™i 25-54 ani.

​

În România, deÈ™i procentul celor care au utilizat internetul, în anul 2020, a fost de 85%, doar 38% dintre românii cu vârsta cuprinsă între 16-74 ani au efectuat o achiziÈ›ie online.

 

Acest procent ne plasează mult sub media europeană, de 64%, aflându-ne printre ultimele locuri, la egalitate cu Italia, doar Bulgaria având o pondere mai mică, respectiv de 31%.  

 

În fruntea listei se află Danemarca, cu un procent impresionant de 89%.

​

În considerarea acestor informaÈ›ii, se poate observa că piaÈ›a de comerÈ› electronic din România este în plină expansiune, existând suficient loc de creÈ™tere È™i dezvoltare.

​

Cele mai populare achiziÈ›ii au fost cele de haine, pantofi È™i accesorii (64% din cumpărători), urmate de livrările de la restaurante, lanÈ›uri fast-food È™i servicii de catering (29%).

 

Și produsele mobiliere, accesoriile pentru casă È™i produsele de grădină au fost populare (28%), urmate de produsele cosmetice, cărÈ›i, reviste È™i ziare imprimate (27%).

​

În privinÈ›a sumelor cheltuite, cea mai mare pondere dintre persoane (46%) au cumpărat produse sau servicii în valoarea totală cuprinsă între 100 È™i 499 Euro.

Serviciile noastre

În materia comerÈ›ului electronic, ne puteÈ›i externalizarea, în integralitate, toată activitatea juridică aferentă, putându-vă asigura servicii juridice integrate È™i complete în acest domeniu.

​

În acest sens, vă putem asigura toată asistenÈ›a juridică necesară conformării cu obligaÈ›iile din materia comerÈ›ului electronic, pentru ca timpul vostru să fie eliberat È™i dedicat dezvoltării activității.

​

AsistenÈ›a noastră poate începe încă din faza de proiect, prin furnizarea consultanÈ›ei referitoare la indicarea È™i înregistrare formei optime pentru desfășurarea acestei activități specifice.

 

Totodată, serviciile noastre pot consta în redactarea sau revizuirea, în conformitate cu dispoziÈ›iile legale, a unui  draft sau model de Termeni È™i CondiÈ›ii pentru site-ul sau magazinul online.

​

Trebuie să aveÈ›i în vedere că legislaÈ›ia specifică din domeniu impune să includeÈ›i în documentul Termeni È™i CondiÈ›ii anumite informaÈ›ii obligatorii, aÈ™a cum am prezentat în acest articol.

​

Vă putem oferi consultanță juridică È™i în legătură cu modalitatea corectă de implementare a dreptului de retur, astfel încât să puteÈ›i preîntâmpina o serie de retururi abuzive È™i eventuale sancÈ›iuni.

​

De asemenea, casa noastră de avocatură vă poate asigura reprezentarea în faÈ›a oricărei autorități de control, cum sunt cele din materia protecÈ›iei consumatorului sau altele asemenea.

​

Ca avocaÈ›i, vă putem asigura È™i asistenÈ›a È™i reprezentarea juridică în faÈ›a oricăror clienÈ›i sau parteneri comerciali pentru a preîntâmpina È™i negocia situaÈ›iile litigioase.

 

În măsura în care situaÈ›ia o impune, firma noastră de avocatură vă asigură serviciile juridice necesare contestării actelor È™i sancÈ›iunilor emise de autoritățile publice cu încălcarea legii.

​

Totodată, vă asigurăm È™i toată asistenÈ›a È™i apărarea necesară, în faÈ›a instanÈ›elor de judecată, în orice litigii comerciale pe care le aveÈ›i cu partenerii voÈ™tri sau în litigiile avute cu diverÈ™i clienÈ›i

ComerÈ› Electronic
bottom of page